KAYSERİ / MELİKGAZİ - Selçuklu Anadolu Lisesi

3523202562
Tacettin Veli Mah. Şehitlik sok. No 29 Melikgazi KAYSERİ
Vizyon
Eğitimin kalitesi, öğrencilerinin saygılı, güzel ahlaklı ve dürüstlüğü ile ön plana çıktığı, çalışanlarının hedef kitlemiz olan öğrencileri hayata hazırlarken istekli, heyecanlı, dertli oldukları ve kendilerini çağın gereklerine göre sürekli yeniledikleri bir kurum olarak farklılığımızı ortaya koymak. Bunu sürekli kılabilmek, birlik ve beraberlik içinde çalışan bir kurum olarak geleceğin aydınlarını yetiştirmek.
Misyon
Kendi tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkan, bu değerleri gelecek nesillere sağlıklı bir şekildeaktarma bilincine ve şuuruna sahip, kalbi ve gönlü vatan, millet sevgisiyle dolu, çevreye duyarlı, toplumun dinî ve ahlaki değerlerine saygılı olmayı kendisine ilke edinmiş, ilerde hangi makam ve mevkide olursa olsun ülkesine, milletine ve tüm insanlığa hizmet etmeyi temel ilke olarak benimsemiş, sağlam karaktere sahip gençler yetiştirme.
Başarılar
Okulumuzun son beş yıllık Akademik başarısı aşağıda ifade edilmiştir. 2023 Yılı dahil değildir. Tıp 9 Eczacılık/Diş Hekimliği 11 Fizyoterapi Ve Rehabilitasyon 9 Veterinerlik 5 Hukuk 17 Mühendislik/Mimarlık 62 Öğretmenlik 65 Rehberlik Ve Psikolojik Danışmanlık 17 Sağlık Bilimleri 62 İlahiyat 13 İktisat/İşletme/Muhasebe/Turizm 75 Dil ve Edebiyat 53 Temel Bilimler 23 Kamu Yönetimi/Uluslararası İlişkiler 53 Radyo Televizyon Sinema Gazetecilik 25 Tarım 12 Fen Bilimleri 37 Diğer 16 Genel Toplam 564 Mezun olan toplam öğrenci sayısı 1121 Yerleşen toplam öğrenci sayısı 564 Başarı oranı 50,3
Doğalgaz - Kalorifer
Pansiyon Yok
Belediye Otobüsleri - Tramvay
Okul Servisi bulunmaktadır.
Tacettinveli Mahallesi Şehitlik sokan no:29 Melikgazi / KAYSERİ
Merkez 0 km
Yerel Yerleştirme ile öğrenci almaktadır.
% 50,3
% 50,3
Sportif Etkinlikler
HEMEN HEMEN HER ALANDA TAKIM VE BİREYSEL OLARAK ÖĞRENCİLERİMİZ YETİŞTİRİLMEKTEDİR.
Bilimsel Etkinlikler
Okulumuzda eTwinning, 4006 Tubitak Bilim Fuarı, Bilim Söyleşileri, Erasmus plus çalışmaları yürütülmektedir.
Proje Çalışmaları
eTwinning, Erasmus plus